Змагання зі стрільби

Зоя Медвєдєва

Вересень, 2020 рік

11 липня відбулися традиційні змагання зі стендової стрільби Київського підрозділу Федерації мисливського собаківництва України. Уже традиційно, як і торік, усе відбувалося на стрілецькому стенді СКНС «Купол».

Треба зазначити, що наші мисливці-собаківники із задоволенням збираються на ці змагання - по-перше, є привід зустрітися із друзями і колегами по захопленню, по-друге, згадати навички стрільби в очікуванні відкриття мисливського сезону. Цього року було два нові моменти - змагалися не на круглому стенді, як раніше, а за програмою компакт-спортингу. А ще - окремо від мисливців-чоловіків змагалося шестеро жінок, також були запрошені діти та онуки мисливців (юніори).

На мою думку, ці нововведення додали інтересу - чоловіки підтяглися і з цікавістю вболівали за представниць прекрасної статі, які, до речі, відстрілялися дуже навіть непогано...

Головним суддею змагань був Костянтин Репенко, допомагав йому Григорій Оксінюк. Суддівство було професійним і об'єктивним, за що окрема подяка.

На думку учасників, цей вид змагань набагато цікавіший, ніж круглий стенд, мішені на різних позиціях вилітають по-різному, імітуючи політ різних птахів - то з-під ніг, то по крутій дузі вгору, то наскакуючи спереду на стрільця.

Черговість стрільби дотримувалася згідно із жеребкуванням. За результатами стрільби першого кола було визначено шістьох фіналістів із найбільшою кількістю балів. Друге коло визначило найкращих стрільців.

Хочу сказати і про прекрасні призи, які виділив головний спонсор змагань - мережа магазинів «Ібіс» - набої для майбутнього полювання, а також майстерня мисливської амуніції Y-Fowler - мисливська амуніція.

У головній категорії першими стали: 1. Середняк Денис. 2. Павленов Олег. 3. Кудрін Антон.

У категорії «леді» було 6 учасниць, і я із задоволенням перерахую всіх: 1. Роговська Світлана. 2. Модна Маргарита. 3. Середюк Оксана. 4. Загальська Валентина. 5. Ганькевич Христина. 6. Леоненко Вікторія. Вітаю всіх дівчат і бажаю їм не кидати цього цікавого й корисного спорту та на наступних змаганнях обстріляти чоловіків.

На жаль, юніор був один. Виступив він цілком гідно, і я із задоволенням вітаю Андрія Грановського з гарним результатом і заслуженою нагородою.

Окремий приз «Снайпер-дуплетіст» за найбільшу кількість дуплетів дістався Олегу Павленову.

Насамкінець хочу сказати, що такі заходи, де можна по-дружньому позмагатися, повболівати за інших і просто поспілкуватися один з одним, дуже корисні і нам їх необхідно розвивати.