Знайомтесь, Український жіночий мисливський клуб «ДІАНА»!

Мар'яна Маруха

Лютий, 2022 рік

Наша Громадська організація називається «Український жіночий мисливський клуб «ДІАНА». Метою створення організації є об'єднання діяльності жінок у мисливській галузі України, обмін досвідом, участь у популяризації мисливства, етики та культури полювання, громадська робота, об'єднання жінок-мисливців України у спільному захопленні полюванням.

Клуб засновано у місті Львові 2018 року, він об'єднав учасниць з усіх куточків України. Це жінки-мисливиці, власниці мисливських собак усіх груп, мисливських магазинів, заводчики, кінологи-експерти, спортсмени, керівники лісових господарств, громадські діячі, дипломовані спеціалісти у сфері лісового господарства та мисливства України, науковці та інші.

У лютому 2019 р. офіційно зареєстровано громадську організацію «Український мисливський клуб «ДІАНА», тож це перша офіційно зареєстрована громадська організація в Україні серед жінок-мисливців. У 2020 році нашій молодій організації вдалося консолідувати сили і досягти успіху.

Клуб проводить активну діяльність щодо популяризації мисливства, етики та культури полювання, громадську роботу. Також це спільні виїзди в угіддя на підгодівлю дичини, влаштування годівниць та солончаків у весняно-літній період, традиційний «З'їзд жінок-мисливців на Львівщині», присвячений дню Святого Губерта, проведення кінологічних заходів «Кубок ДІАНА».

У 2021 році організація якісно збільшилася завдяки новим учасницям, разом проведено та організовано низку заходів, а це: спільні жіночі полювання по перу та хутру в угіддях різних регіонів країни, спільні виїзди на риболовлю; участь у проведенні мисливських кінологічних заходів спільно з Кінологічною спілкою України та Федерацією мисливського собаківництва України, вперше організовано змагання «Кубок ДІАНА» для континентальних та острівних лягавих собак спільно з Кінологічною спілкою України (КСУ); участь у мисливських фестивалях та спортивних заходах, де наші учасниці продемонстрували чудові результати зі стрільби та здобули відзнаки, також це виїзди в угіддя на підгодівлю дичини, влаштування годівниць та солончаків у весняно-літній період, випуск в угіддя фазана та закупівля молодняка вепра; традиційний ІІI З'їзд жінок-мисливців на Львівщині. Також клуб проводив конкурси на краще тематичне фото, розроблено організаційний календар клубу. І звісно, традиційне відеопривітання мисливської спільноти з Новим роком.

Завжди раді бачити нових учасниць-мисливиць у нашому клубі «ДІАНА», які поєднують свої погляди з метою нашого клубу. Стежте за нашими розповідями про мисливство та полювання у рубриці «Скарбниця ДІАНИ»

До нових зустрічей, ГО УЖМК «Діана» Зберегти та примножити!