СКІЛЬКИ КОШТУЄ ПОЛЮВАННЯ?

Листопад, 2001 рік

Багато мисливців і рибалок запитують у редакції, чому внески мисливців не однакові для всіх.

Відповідає на ваші запитання голова Всеукраїнської ради УТМР Павло Шпак

- Внески мисливців в середньому становлять 20 гривень. Річ в тому, що в лютому 2000 році було прийнято Закон "Про мисливське господарство та полювання". Він визначає правові, економічні та організаційні засади діяльності юридичних і фізичних осіб у галузі мисливського господарства та полювання, забезпечує рівні права всім у взаєминах з органами державної влади щодо ведення мисливського господарства, організації охорони, використання та відтворення тваринного світу.

Так от, згідно з цим Законом, кожна обласна організація УТМР має право самостійно

встановлювати величину щорічних внесків мисливців. Вона залежить від фінансового стану організації, пропускної спроможності мисливських угідь і коливається від 15 до 40 гривень.

За трудову неучасть мисливці також платять по-різному - від 5 до 15 гривень.

А щодо відстрільних карток, зокрема, на качок і зайців, то вони видаються на місцях, і Всеукраїнська Рада УТМР у це питання не втручається. Відповідно до закону, вартість відстрільних карток

встановлює користувач мисливських угідь за погодженням я місцевими органами виконавчої влади з фінансових питань. На Київщині, наприклад, обласна організація УТМР встановила таку вартість відстрільних карток: сезонні на качок для членів УТМР - 20 гривень, для

членів інших товариств - 50 гривень, одноразові на качок для членів УТМР - 1 гривня, для інших - 5 гривень. Сезонні на зайців для членів УТМР - 20 гривень, для інших - 60 гривень. Одноразові на зайців для членів УТМР 5 гривень, для інших - 10 гривень.

В інших областях ці цифри коливаються від 5 до 10 гривень у той чи інший бік.

Вступні внески до УТМР по всій країні однакові.