Воронья проблема
А. ЛЕЩИНСКИЙ (г. Одесса)
Современное охотничье хозяйство Западной Европы строится на фундаменте биотехнических мероприятий, цель которых - улучшение среды обитания охотфауны. Спланированные с учетом специфики конкретного хозяйства, они приводят к росту популяции диких животных, улучшаются трофейные качества объектов охоты, возрастает выход мясной продукции с единицы площади, увеличивается пропускная способность хозяйства. В основном работа осуществляется по четырем направлениям: проведение селекционного отстрела в попул
Жерех
М. ЄВКО
Необхідною умовою для проживання й розвитку жереха є наявність течії. Тому основними місцями його проживання треба вважати ріки. У ріках, перетворених у водосховища, жерех не отримав розвитку - в багатьох водосховищах кількість його з кожним роком зменшується. З деяких водосховищ жерех вже повністю зник. Зате в гирлах рік, що впадають у водосховища, а також нижче дамб жерех зберігся у великих кількостях. Нереститься жерех на швидкій течії з кам'янистим дном при температурі води 8-10 градусів. З
ПОЛОЖЕННЯ про громадських мисливських інспекторів. Затверджено. Наказ Держкомлісгоспу Українивід 01.03.2002 р. №27

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 11.Це Положення, розроблене відповідно до статті 38 Закону України "Про мисливське господарство та полювання", встановлює порядок призначення спеціально вповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі мисливського господарства та полювання, його територіальними органами громадських мисливських інспекторів (далі - інспектори) і визначає їх права та обов'язки. 1.2.Інспектори призначаються з метою сприяння спеціально вповноваженому центральному органу виконавчої
Карась.
Г. Жела
Кому з рибалок не доводилося ловити карасів? Таких, напевно, немає: ця невибаглива риба дуже розповсюджена. З'явилася вона, судячи за повідомленнями іхтіологів, навіть у високогірних озерах Паміру. Існує думка, що карася піймати нескладно. Однак в європейській частині країни клювання цієї риби непостійне і капризне, зрозуміло, якщо мова йде про крупних карасів, а не про їх побратимів - карликах, що у великій кількості водяться в тісних водоймищах, де відчувається гостра недостача білкового корм
Красиві, кмітливі, віддані...
Юрій БУКАТЕВИЧ
Про виставки та виводки мисливських собак написано багато. Мабуть, навіть юнаки з секції юного мисливця знають, що без таких заходів мисливське собаківництво піде на спад і, згодом, зникнуть з лиця землі породи мисливських собак, вистраждані сумлінною працею мисливців декількох століть. Це розуміють мисливці і керівники УТМР Розуміють і, як можуть, допомагають зберегти й удосконалити якості наших чотириногих друзів, без яких полювання втрачає свою загадкову привабливість. Але ж є такі керівник
Промовка про вовка.
Іван ДМИТРІВ
Кожен з нас ще з раннього дитинства чув про вовка, про його гострі зуби й швидкі ноги. А хто не боявся його? Напевно, не всі знають, що вовк - один з найкрасивіших звірів наших лісів. Так, він спритний, розумний, підступний, жорстокий ворог людей і тварин. Він безжалісно нападає на дичину й свійську живність. Він унікальний і суперечливий. Від його імені походять людські прізвиська й прізвища, з його іменем пов'язані численні топоніми. Протягом тисячоліть про вовка складаються казки та легенди.
Рак.
Ю. АБРАМОВ
Коль для юшки рыбы нет – Рак сгодится на обед, Пять часов его лелей, А затем уж пиво пей. Именно пять часов вам понадобится, чтобы приготовить блюдо, по вкусовым качествам, аромату, калорийности и деликатесным свойствам белкового мяса которого не сможет сравниться никакой аналогичный продукт. Прежде чем забросить раков в кипящую воду, т.е. приступить к приготовлению, нужно пройти несколько этапов определенной подготовки. Итак, к примеру, мы будем готовить 100 штук раков среднего размер
Судак.
В. АБРАМОВ
Вперше я побачив цей дивовижний спосіб лову судака в нічний час в 1979 році. Якось на риболовлі познайомився я на березі Дніпра з рибалкою, якого звали Володя. Багато хто у Києві знав його тоді як знаменитого судачатника, Володя-"Окунь". Він і оповів мені таємниці цієї захоплюючої риболовлі, якими я продовжую користуватися до сьогодні. Але все по порядку. У той час слово воблер не викликало у рибалок ніяких особливих захоплень. Хоч в магазинах і продавалися декілька видів воблерів вітчизняного
Як варити рибу.
В. СУПРУНЕНКО
Якщо риба була вбита безпосередньо перед приготуванням, її варять у підсоленій воді без додавання овочів і пряностей. Краще варити нежирні сорти риб. Щоб м'ясо риби було міцним, його перед варінням заливають холодною водою, змішаної з оцтом (на 1 літр води 2 чайні ложки оцту). Щоб легше було витягти з посудини рибу, що зварилася, її загортають у марлю, краї якої прив'язують до ручок каструлі. У звареної риби біліють зіниці, м'ясо міцнішає. Готовність вареної риби визначають проколюванням од